när du vill förändra och utveckla

De bästa modellerna

Modeller som kan förändring

Två böcker om konsten att tänka det otänkta.  Smarta modeller kan få oss att tänka nytt och se saker ur andra perspektiv. De kan vara gnistatill verklig förändring och starten på en resa i en helt ny riktning. 

I Bästa Modellen och  Bästa Modellen2 hittar du alla de där modellerna som du hört någon klok typ föreläsa om och tänkt – detta ska jag komma ihåg. För att i nästa sekund glömma bort dem totalt. Boken är nyttig läsning för alla som vill tänka nya tankar; det är svårt att påstå att det inte ligger i tiden.  Precis som med förlagan Bästa Modellen (2016, 46 modeller) är det en handbok för dig som leder en frivillig eller oväntad förändring. Texter, illustrationer och handgripliga ”gör så här”-listor ger oumbärlig kunskap till förändringsresan. 

Beställ böckerna hos din bokhandlare, på Bokus eller Adlibris. Om du är student, kunskapsdelare eller om du för tillfället har svårt för att betala, maila Charlotta – charlotta@tobegin.se !

Om Bästa Modellen & Bästa Modellen2

”Överallt pågår ett intensivt skapande av vår gemensamma framtid. Många är frustrerade över alltings föränderlighet, andra känner tillförsikt. Ja, överraskande många är närvarande, skarpa, inkännande, kompetenta, analyserande, konstruktiva, engagerade… och när vi frågar, håller de sig med en modell av något slag. Det kan vara en modell som hjälper dem att navigera på individuell nivå. Det kan vara en modell som de delar med andra i ett team eller en större organisation. Somliga modeller är tungt förankrade i forskning. Andra är modifierade till nuet av de som använder dem. Åter andra är uppfunna av användarna för att de behövts.”
– Anna Laurin, delförfattare och redaktör Bästa Modellen 2016

”Modeller är en trygghet, ett sätt att faktiskt komma ihåg allt jag kan. De fungerar som ett koncept för kunskap och gör det enklare att överföra kunskapen till andra – och det är ju det absolut viktigaste.”
– Tommy Lindgren, redaktör Bästa Modellen 2020

KASAM
Deep Democracy

Illustrationer från Bästa Modellen, 2016.

Främjartekniker
Idégenerering

Illustrationer från Bästa Modellen, 2020.

Skyltfönstret 

Gör det svåra enkelt. Visualisera något fysiskt och verkligt, byt kontext och du har något konkret och tydligt som människor kan känna igen sig och ta avstamp i.

Utdrag från samtal:
”Det ser rätt roligt ut att fylla. Bra workshopunderlag?”
”Har varit på en föreläsning med Charlotta. Sedan dess använder jag denna. Tack!”

Talang & Överslag 

Hur tunn en pannkaka än är har den alltid två sidor. Din största personliga talang kan faktiskt framstå som en stor svaghet. Jobbigt, men nu vet du i alla fall om det. Det fina är att det går att jobba med det.

Utdrag från samtal:
”F-n, nu fattar jag varför jag inte kommer framåt i vissa relationer.”
”Jag kan direkt se vilken nytta denna kan göra i vår grupp.”
”Så enkel!”

O-modellen

Nya tider, och nya problem, kräver nya grepp. Den här modellen har bokstavligen och bevisligen öppnat upp för samtal och hjälpt många.

Utdrag från samtal:
”Det blev en del att tänka på.”
”Aj.Oj. Viktigt.”
”Tack!”

Spänningsfält

Inget är lågt, billigt eller dåligt på något sätt. Det är bara annorlunda och till för olika behov. Den här modellen hjälper dig med drivkrafter för lusten att ändra, utvecklas och förändras.

Utdrag från samtal:
”Att sluta jämföra är outstanding.”
”Jag vill göra denna på Sverige.”
”Först verkade den knepig, men nu fattar jag!”

Effektkedjan

Ofta börjar vi med en lösning, utan att ha borrat ordentligt i själva problemet. Varsågod – en modell som tvingar dig att börja i rätt ände.Programserien ”Snacka om förändring” fokuserar denna gång på modellen Effektkedjan.

Utdrag från chat:
”Verkar så smart nu när jag ser den.”
”Tack för denna!”
”Vill göra egen kedja.”

Andetaget

Ska du leda en förändring behöver du vet vem du själv är och hur du fungerar. Lika viktigt är det att förstå människorna du leder.

Utdrag från chat:
”Jag vill prova direkt.”
”Så tydligt att se. Och så går det ju att flytta på sig.”
”Jag trodde jag var det ena. Men, jag är nog det andra.”SA

Associations-modellen

Det krävs talang och hårt arbete för att kläcka de bästa idéerna. Här finner du stöd för kreativiteten, en modell som hjälper dig att hitta lösningarna bortom de som först dyker upp i ditt medvetande.

”Brilliant rakt igenom.”
”Ta det längre”
”Denna kan jag väl använda även när jag utvecklar individer?”

Strategic mapping

Hur håller du ihop ett team av experter som dessutom har helt olika bakgrund? Gestalta utmaningarna, visionerna och målen med enkla illustrationer. De blir kartor som alla kan följa. Anna Laurin, en av bokens delförfattare, berättar om sin modell i Snacka om Förändring.

”Kaos får inte plats i excel.”
”Kunden är gud. Kunden har vi gemensamt oavsett vad jag själv är expert på.”
”Boken är fantastisk, jag har använt den mycket den senaste tiden.”