Perspektiv – hur börjar jag?

För att kunna leda en grupp på allra bästa sätt, behöver du förstå andras perspektiv. Det gör du enklast genom att helt enkelt sätt dig in i ett annat perspektiv/en annan synvinkel/utmana en vana. 

Exempel:
Prata med hundägare (du är kattälskare)
Gå upp 06 tre dagar i rad (du är van vid att sova till 07.20)
Sluta följa 15 st IG-konton, välj en – för dig – märklig hashtag och hitta andra konton att följa
Låt din vän eller partner eller kollega bestämma en upplevelse åt dig
Kommentera på din idols fan page
Lyssna på en podd du aldrig hört innan
Leta fram ett matrecept från ett land du aldrig varit i och laga det
Intervjua en av dina äldre släktingar om deras uppväxt
Låt ditt barn välja en film och titta på den tillsammans
Gå in i en bokaffär och be personen i kassan välja en bok åt dig
Skriv upp 6 restauranger du inte varit på och slå tärning om vart du ska äta
Gå in på en biograf och be personen i kassan välja film åt dig
Lägg fem timmar på ett valfritt språk i Duolingo

Gör ett valfritt perspektivskifte!

 Mer från denna kategori

Det aktiva valet behöver ditt engagemang.

Det aktiva valet behöver ditt engagemang Författarens förord i Bästa modellen2:Den tolfte september 2003 bestämde jag mig för att skapa min egen modell. En modell som handlar om att bestämma över mitt eget liv. Jag hade då fått ett besked från läkaren som satt...

läs mer

Det aktiva valet behöver ditt engagemang.

Det aktiva valet behöver ditt engagemang Författarens förord i Bästa modellen2:Den tolfte september 2003 bestämde jag mig för att skapa min egen modell. En modell som handlar om att bestämma över mitt eget liv. Jag hade då fått ett besked från läkaren som satt...

läs mer

Det aktiva valet behöver ditt engagemang.

Det aktiva valet behöver ditt engagemang Författarens förord i Bästa modellen2:Den tolfte september 2003 bestämde jag mig för att skapa min egen modell. En modell som handlar om att bestämma över mitt eget liv. Jag hade då fått ett besked från läkaren som satt...

läs mer

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *