Juryarbete i mellanrummets tjänst

I år är jag en del av juryn för Swedish Learning Awards 2023. SLA är en tävling som lyfter fram Sveriges bästa inom utbildning och lärande (Årets Innovation, Årets digitala produktion, Årets VR, Årets mikrolärande, Årets eldsjäl…) Swedish Learning Awards ger möjlighet att erkänna och belöna de mest framstående bidragen i vårt lands utbildningssektor.

Varför är jag så inne på det här med lärande? Jo. För att det finns överallt. Och när jag väl förstod det, då fanns det inget som stod i vägen för att förstå mer. Så där håller jag på.

Förra året var jag som besatt av mellanrummet. Tystnad. Eller brus. Paus. Eller avstånd. Definiera mellanrummet som du vill. Det absolut viktigaste är att du ser det, värderar det och behåller det. Som facilitator är mellanrummet ett av de viktigaste rummen. Dessutom finns de där mellanrummen överallt.


Först: titta på den sex minuter korta filmen och inspireras av var du kan hitta mellanrum runtom dig. (1:49 in i filmen bjuder jag dessutom på en miniblooper.)

Sedan: placera ut flera av dem när du, som facilitator, planerar läranderesan.


Vill du också bemästra mellanrummet när du designar läranderesor? Prata gärna med mig – i ett mellanrum!

Mer från denna kategori

Det aktiva valet behöver ditt engagemang.

Det aktiva valet behöver ditt engagemang Författarens förord i Bästa modellen2:Den tolfte september 2003 bestämde jag mig för att skapa min egen modell. En modell som handlar om att bestämma över mitt eget liv. Jag hade då fått ett besked från läkaren som satt...

läs mer

Det aktiva valet behöver ditt engagemang.

Det aktiva valet behöver ditt engagemang Författarens förord i Bästa modellen2:Den tolfte september 2003 bestämde jag mig för att skapa min egen modell. En modell som handlar om att bestämma över mitt eget liv. Jag hade då fått ett besked från läkaren som satt...

läs mer

Det aktiva valet behöver ditt engagemang.

Det aktiva valet behöver ditt engagemang Författarens förord i Bästa modellen2:Den tolfte september 2003 bestämde jag mig för att skapa min egen modell. En modell som handlar om att bestämma över mitt eget liv. Jag hade då fått ett besked från läkaren som satt...

läs mer

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *